duminică, octombrie 10, 2010

VIZITA IN PAROHIA NR.1

Duminica 10.10.2010 au inceput in protopopiatul Tg Mures vizitele canonice in parohii ,azi ne-am aflat in parohia nr.1 pastorita de catre Pr.Mihet Flavius. In contextul evangheliei "Invierea fiicei lui Iair" parintele protopop Fodor Dan a vorbit despre iubire si unitate in cadrul bisericii.Modelul suprem de unitate este Trinitatea.Tatal,Fiul si Spiritul Sfant sunt complet uniti intr-unul singur.Dumnezeu Insusi este cel mai inalt exemplu de dragoste jertfitoare,altruism si armonie perfecta.La fel ca orice parinte ,Tatal nostru ceresc se bucura cand ii vede pe copiii Sai intelegandu-se unii cu altii.Aici pe pamant Dumnezeu nu are nimic mai pretios decat Biserica Sa.Daca faci parte din familia lui Dumnezeu responsabilitatea ta este de a proteja unitatea in biserica si intre toti credinciosii.Nu exista slujitori perfecti cum nu exista credinciosi perfecti,dar Dumnezeu a dat slujitorilor responsabilitatea si autoritatea de a mentine unitatea bisericii.Intr-o zi pastorii vor sta inaintea lui Dumnezeu ca sa dea socoteala de felul in care au vegheat asupra ta.Insa si tu vei da socoteala de felul in care i-ai urmat pe conducatorii tai.Biblia da pastorilor instructiuni specifice referitoare la modul in care sa-i trateze pe cei care divizeaza biserica.Ei trebuie sa evite discutiile contradictorii,sa invete cu blandete pe potrivnici si sa se roage pentru schimbarea lor,sa-i avertizeze pe cei care argumenteaza ,sa pledeze pentru armonie si unitate.Pastorii au nevoie de rugaciunile credinciosilor.Doresc ca fiecare din noi sa accepte responsabilitatea de a proteja si promova unitatea in biserica.Nu va fi intotdeauna usor .Uneori va trebui sa facem ce este mai bine pentru Biserica,nu pentru noi,impartasind preferintele altora.Acesta este unul din motivele pentru care Dumnezeu ne pune in familia bisericii-sa invatam lepadarea de sine. Adevarul este ca fiecare are nevoie si vrea sa fie iubit si cand oamenii gasesc o biserica cu membri plini de o dragoste adevarata si care poarta de grija unii de altii,nimeni si nimic nu-i va mai tine afara,ei vor intra sa-l cunoasca pe Dumnezeu.
Învierea tânărului demonstrează puterea lui Isus şi darul gratuit al milei lui Dumnezeu pentru om. Evanghelia ne învaţă că puterea Domnului este întotdeauna în slujba milei faţă de oameni, fiind o putere care izvorăşte din iubire: este o putere în favoarea vieţii. Astfel Isus arată bunăvoinţa lui Dumnezeu faţă de poporul Său.
Învierea tânărului şi restituirea lui mamei sale sunt simbol al Misterului Pascal al lui Isus, care este dăruit Bisericii. Prin minunea săvârşită, Isus arată ucenicilor Săi că este Stăpânul vieţii şi al morţii, iar prin patima şi jertfa Sa dăruieşte tuturor oamenilor viaţa veşnică. Astfel mesajul mântuitor al lui Isus răspunde pe deplin dubiilor şi temerilor omului modern cu privire la sfârşitul vieţii pământeşti.
Evanghelia relatează faptul că apropierea lui Isus biruie moartea şi redă viaţa! Prin urmare, puterea lui Isus învinge orice energie negativă şi distrugătoare!
Un tânăr mort… fiul unei văduve. Orice speranţă pare ucisă pentru totdeauna. Nu se mai poate face nimic: nici pentru tânăr, nici pentru acea văduvă. Însă ceea ce este cu neputinţă oamenilor, este cu putinţă lui Dumnezeu. Isus intervine, iar Cuvântul Său îl restituie pe tânăr, mamei sale, adică Isus dă fraţi şi surori celor care sunt singuri şi fără speranţă, asemenea multor oameni din zilele noastre.

Isuse! Iartă-mă te rog pentru momentele în care nu l-am ajutat pe cel slab, nu m-am apropiat de cel abandonat, nu am fost solidar şi nu mi-a fost milă de cel care trecea printr-o mare durere, nesocotind exemplul Tău. Amin.

Niciun comentariu: