duminică, octombrie 10, 2010

LITURGHIE SI ADORATIE


Liturghie de ispăşire pentru păcatele împotriva vieţii

În Bazilica San Pietro va fi celebrată o Liturghie de ispăşire, pentru repararea tuturor păcatelor împotriva vieţii. Celebrarea se încadrează în Congresul Mondial de Rugăciune (5-10 octombrie) ce aniversează 15 ani de la apariţia enciclicii “Evangelium Vitae”. Liturghia va fi celebrată în 8 octombrie şi va permite participanţilor să “aducă (simbolic) păcatele împotriva vieţii ale naţiunilor şi să le ofere lui Dumnezeu spre reparare, conform cuvintelor: Iată Mielul lui Dumnezeu care şterge păcatele lumii”.
Enciclica “Evangelium Vitae” a fost inspiraţia acestui eveniment, în ea putându-se citi următoarele: “Plini de această certitudine şi mişcaţi de profunda grijă pentru destinul fiecărui om [...] este nevoie urgentă de o mare rugăciune pentru viaţă, o rugăciune care să se ridice în întreaga lume” .
Organizatorii Congresului Mondial de Rugăciune au luat acest apel al Papei Ioan Paul al II-lea foarte în serios şi caută modalităţi concrete de răspuns”. Ţelul este “o rugăciune urgentă la scară mare pentru viaţă, care să devină în sfârşit realitate”. “Cultura morţii, pe care a menţionat-o repetat Papa Ioan Paul al II-lea, este în principal un fenomen spiritual, şi de aceea trebuie să fie abordat prin mijloace spirituale. [...] Speranţa noastră este că acest congres va încuraja astfel de activităţi de rugăciune pentru ca mişcări de acest gen să apară în toată lumea. Aşa ceva va duce la dărâmarea zidurilor de minciună ale culturii morţii şi va face posibilă construirea unei culturi a vieţii.”
Congresul va include diferite conferinţe, precum şi Liturghii zilnice, rugăciunea Angelus şi Adoraţii euharistice. La 7 octombrie, sărbătoarea Sfântului Rozariu, va fi o Liturghie şi o procesiune cu lumânări. Toţi credincioşii sunt invitaţi joi 7 octombrie să participe la Sfânta Liturghie şi Adoraţie euharistică care va fi oferită pentru ispăşirea păcatelor împotriva vieţii făcute de fiecare, conform cuvintelor: Iată Mielul lui Dumnezeu care şterge păcatele lumii”. In acest context in biserica protopopiala a avut loc Sfânta Liturghie urmata de Adoraţia euharistică

Niciun comentariu: