duminică, octombrie 11, 2009

Participanţi la Centenarul Bisericii Sf. Vasile cel Mare din Bucureşti

Sâmbătă , 3 octombrie 2009

În Amfiteatrul bibliotecii Academiei Române, plin la refuz, a avut loc Sesiunea de comunicări organizată de Vicariatul de Bucureşti cu ocazia centenarului primei biserici greco-catolice din capitală, biserica Sf. Vasile cel Mare.

Corul "Angeli" din Cluj, dirijat de profesoara Angela David, a propus asistenţei un repertoriu de cântece sacre şi prelucrări de folclor, realizând intermezzo-ul muzical al momentului. Au fost prezenţi Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano, Nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova şi Preasfinţia Sa Cornel Damian, Episcop romano-catolic auxiliar de Bucureşti, pr. Cazimir Budău, secretarul Conferinţei Episcopale Române. Din Italia a participat pr. dr. Claudiu Pop, rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma. Pr. Silviu Hodiş, directorul Editurii Galaxia Gutenberg, prezent la eveniment, a organizat un stand de carte în foaierul amfiteatrului. La sfârşitul sesiunii, cei prezenţi s-au reunit în foaier pentru cocktail-ul pregătit de organizatori.

Ştire Catholica


Duminică, 4 octombrie 2009

Sfânta Liturghie la începutul Anului jubiliar pentru Centenarul bisericii vicariale Sf. Vasile cel Mare din Bucureşti a strâns, cu toată adversitatea timpului, numeroşi credincioşi veniţi din toate parohiile greco-catolice ale capitalei, împreună cu toţi preoţii lor, conduşi de pr. Liviu Oţoiu, protopop de Bucureşti. Oaspeţi de onoare ai sărbătorii au fost Arhiepiscopul Franscisco Javier Lozano, Nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova, şi PS Cornel Damian, Episcop auxiliar romano-catolic de Bucureşti.

Celebrarea a fost transmisă de Radio Maria România, prin grija redactorului Claudiu Ardelean, prezent la manifestările centenare. AGRU Bucureşti a fost alături de Episcop, ocupându-se de o bună parte a formalităţilor organizatorice. Corul "Angeli" din Cluj-Napoca, dirijat de profesoara Angela David, invitat special pentru sărbătoare, a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie.

Ştire BRU
Ştire Catholica
Radio Maria

Niciun comentariu: