marți, septembrie 13, 2011

Consiliu Naţional ACRO


Odorheiu Secuiesc, 8-11 septembrie 2011

Consiliul Naţional al Federaţiei Acţiunea Catolică din România s-a reunit în perioada 8-11 septembrie 2011, la Casa Surorilor din Congregaţia Inimii Neprihănite din Odorheiu Secuiesc.

Consiliul Naţional a debutat cu un moment de reflecţie susţinut de Pr. Felix Roca, asistentul spiritual general al ACRO pe tema anului asociativ 2011-2012:Mărturisitori ai lui Cristos în lumea de azi, plini de speranţă! pornind de la versetul biblic „Voi însă sunteţi un neam ales, o preoţie împărătească, un popor sfânt, poporul lui Dumnezeu.” (1Pt 2,9). Pr. Felix ne-a vorbit despre ce înseamnă fi martori şi mărturisitori, despre faptul că este necesar să oferim o mărturie totală pentru că Cristos face parte full-time din viaţa noastră şi nu part-time. Totodată Pr. Felix ne-a atras atenţia asupra faptului că mărturia trezeşte opoziţie, iar uneori ne apropie sau ne îndepărtează de semenii noştri. În timpul personal pe care l-am avut fiecare am încercat să identificăm situaţiile în care ne ruşinăm de credinţa noastră, să vedem dacă credinţa noastră se transpune în faptele noastre şi dacă sunt momente în viaţa noastră în care nu suntem atenţi la relaţia cu Isus Cristos. În cadrul grupurilor de discuţii care au urmat am încercat să găsim împreună răspunsuri la întrebările precum „Care sunt motivele care ar trebui să determine un creştin să fie un mărturisitor? Ce anume poate să favorizeze în Acţiunea Catolică mărturisirea credinţei? Ce anume face ca mărturia personală să fie eficientă, să de-a roade?”

Au urmat apoi deschiderea oficială a Consiliul Naţional prin salutul adresat de preşedinte – Oana Tuduce – consilierilor naţionali prezenţi şi asistenţilor spirituali, prezentarea ordinii de zi şi a programului.

În continuare fiecare sector s-a reunit pentru a-şi evalua activitatea desfăşurată în cursul anului care apoi s-a prezentat în plen întregului Consiliu Naţional. S-au evaluat activităţi precum cursul de comunicare organizat de sectorul tineri „Comunicarea se învaţă”, cursul pentru animatori organizat de sectorul copii „Trăieşte din plin în AC! Fii animator” şi cursul organizat de sectorul adulţi „Redescoperirea iubirii aproapelui – Adulţi educatori în familie”. De asemenea s-au prezentat şi activităţile la care ACRO a participat precum şi Întâlnirea cu tinerii din Acţiunea Catolică din cadrul Zilei Mondiale a Tineretului, Seminar despre Legislaţia internaţională a drepturilor omului în lumina doctrinei sociale a Bisericii – Burundi etc. Ziua s-a încheiat cu o sesiune de lucru pe sectoare având ca tematică stilul Acţiunii Catolice.

Programul Consiliului Naţional a continuat cu o sesiune plenară pornind de la sesiunile de lucru pe sectoare în cadrul căreia s-a aprofundat ce înseamnă şi cum putem transmite mai departe stilul Acţiunii Catolice.

A urmat apoi o sesiune de lucru pe ordinea de zi pe care s-au aflat subiecte legate de proiectul de activităţi 2011- 2012 – 2013, Zilele Acţiunii Catolice 2011, Adunarea Generală a FIAC care se va desfăşura în România în 22-26 august 2012 şi diverse participări la activităţi naţionale şi internaţionale.

Programul Consiliului Naţional a cuprins momente de rugăciune – Sfânta Liturghie, rugăciuni de dimineaţă şi seară, Îngerul Domnului, Adoraţie euharistică precum şi momente de relaxare care au completat sesiunile de lucru şi au făcut ca atmosfera să fie fraternă.

Consiliul Naţional s-a încheiat duminică, 11 septembrie cu celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu comunitatea locală. A fost o întâlnire rodnică în care s-a încercat să se aprofundeze stilul Acțiunii Catolice şi să se pregătească anul asociativ 2011-2012.

(sursa www.actiuneacatolica.ro)

Niciun comentariu: