duminică, aprilie 10, 2011

Psalmi picturali



Duminică, 13.03.2011, de la ora 12 s-a desfășurat la Centrul Cultural Creștin al Protopopiatului Tg. Mureș vernisajul intitulat “Psalmi Picturali” al d-nei Alexandra Belciug, fiică de preot greco-catolic, doctor în științele educației, membră a Asociației Artiștilor Plastici (A.A.P.) din Tg Mureș încă de la înființare și membră A.G.R.U .

Vernisajul a fost deschis printr-un remarcabil discurs susținut de senior – editor dr. Valentin Marica , căuia i s-au alăturat cuvântul reprezentantului gazdelor, părintele protopop Fodor Dan, si cel al președintelui A.A.P. Tg Mureș, Ilarie Opris. Au fost expuse peste 50 de lucrări, pictura in ulei si acuarela:natura statica, peisaj, compoziții.




Expoziția se numește “Psalmi” deoarece se consideră că fiecare creație este un psalm sau un imn închinat Creatorului. Acest eveniment a fost dedicat memoriei sociologului Pompei Belciug, peste mormântul căruia, se scutură pentru a 25-a oară florile primăverii. Aceste motive, ale mormântului, ale crucii, ale florilor sunt vizibile in tablourile d-nei Alexandra Belciug care crede că doar prin cruce putem ajunge la înviere.

Niciun comentariu: