joi, aprilie 21, 2011

Exerciţii spirituale

In perioada 15.04 – 17.04.2011, în parohia nr.2 cu hramul “Buna Vestire” păstorită de către Pr. protopop Fodor Dan s-au desfășurat exerciții spirituale, ca o pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Cu aceasta ocazia a fost invitat Pr. Farcas Ioan, vicar mitropolitan si protopop al Blajului.


Exercițiile spirituale au început vineri cu tradiționala rugăciune „Calea Crucii”, desfășurată in aer liber în Parcul Eroilor, unde este amplasata Crucea de Lumina.
Rugăciunea a început de la baza dealului si s-a urcat până la cruce, prin parcurgerea celor paisprezece stațiuni citite de preoții prezenți, iar cântecele au fost intonate de tinerii din parohie.


La ajungerea in varful dealului Pr.Vicar Farcas Ioan a ținut prima meditație referindu-se la faptul ca Isus Cristos este unul singur în fața căruia tot genunchiul trebuie să se plece pentru ca El si-a dat viata pentru ca noi să dobândim mântuirea.

Exercițiile au continuat sâmbăta dimineața cu oficierea Sfintei Liturghii dupa care a avut loc un parastas pentru cei trecuți la cele veșnice fiind Sambata Floriilor si apoi părintele a continuat cu a doua meditație vorbindu-ne despre smerenie si mandrie. Ca o sinteza a acestei meditații am reținut faptul ca fără smerenie nu ne putem mântui iar dacă am renunța la mândrie și orgolii ar dispărea multe neînțelegeri si invidii dintre noi.



Cununa de rugăciuni s-a încheiat duminica cu Sfânta Liturghie si ultima meditație în care părintele ne-a atras atenția ca trebuie sa fim împăcați cu aproapele nostru și cu Dumnezeu și ca în centrul vieții noastre trebuie sa fie Isus Cristos atunci viata noastră va fi mult mai liniștită si plină de har.

Pr. Fodor Dan

Niciun comentariu: