duminică, februarie 28, 2010

Ecourile unei vizite speciale

După amiaza zilei de vineri, 26 februarie, şi dimineaţa de 27 , au adus în mijlocul nostru Icoana Maicii Sfinte de la Guadalupe. Preoţilor din protopopiatul Tîrgu Mureş , conduşi de părintele protopop Dan Fodor, li s-a alăturat şi părintele Chişărău , neobosit slujitor al Mariei şi mesager al iubirii Ei faţă de copilaşii inocenţi.

Activităţile s-au desfăşurat conform programului stabilit iniţial , biserica fiind în permanenţă plină de credincioşii dornici să se afle în apropierea icoanei , şi de a-i închina Mariei rugăciunile şi intenţiile lor. Paraclisul Maicii Domnului a fost intonat de preoţii concelebranţi, iar Sfânta liturghie, rozarul de bucurie , Calea Crucii şi adoraţia euharistică au fost animate de grupul de tineri astrişti .

Mărturiile participanţilor vorbesc despre trăirile speciale resimţite în preajma icoanei, a fiorului lăuntric de întărire a credinţei creştine şi a speranţei într-o lume mai bună .

Îndelunga ignorare a lui Dumnezeu a adus lumea într-o gravă stare de amorţeală spirituală generalizată. Planul Preacuratei este menit să re-trezească credinţa în inimile celor ce se declară creştini dar trăiesc o viaţă de ateism practic. "Întoarceţi-vă la Dumnezeu, este singurul lucru pe care vi-l cer"

Cu bucuria unor momente speciale trăite în preajma icoanei Fecioarei, ne încredinţăm speranţele şi grijile zilei de mâine ocrotirii de mamă a Mariei , trimisă pentru a readuce lumea pe calea împăcării cu Dumnezeu.
"Pacea o va afla doar acela care îl găseşte pe Dumnezeu".

Niciun comentariu: