sâmbătă, august 17, 2013

Campus ACRO


În perioada 5 – 11 august 2013, la  Mănăstirea Părinţilor Carmelitani de la Snagov s-a desfăşura Campusul unitar al Federaţiei Acţiunea Catolică din România (ACRO) cu tema  „Acţiunea Catolică – mărturie de credinţă în slujba Bisericii” și motto-ul „Ştiu în cine am crezut.” (2Tim 1,12).
Acest campus a fost adresat tuturor membrilor Acţiunii Catolice (copii, tineri, adulţi)


cu intenţia de a fi o ocazie de formare specifică conform carismei şi misiunii Acţiunii Catolice. Pe parcursul campusului am reflecta asupra exemplului oferit de episcopii declaraţi fericiţi şi de episcopii mărturisitori ai credinţei din Biserica Catolică din România. Totodată, în centrul atenţiei a stat şi tema asumării responsabilităţii în Biserică şi în societate pornind de la îndemnurile oferite în Scrisoarea apostolică „Porta fidei”.  Au participat la acest campus unitar peste 150 de membri ai asociaţiilor din Federaţie precum şi diferiţi invitaţi.
Fiecare sector a derulat activitati specifice, in fiecare din zilele Campusului. Din partea ASTRU arhieparhial , sectorul tineri a fost reprezentat de Codrut Morariu din Tg.Mures, consilier al echipei nationale , si de Adriana Moldovan din Sebes. Seara de cunoastere ,  realizata sub forma unui concurs , ,,Re-cunoaste AC" i-a introdus pe participanti in atmosfera campusului. 
Zilnic a fost celebrata Sfanta Liturghie, una din seri a fost destinata adoratiei euharistice,derulata pana in dimineata zilei urmatoare. Atelierele ,derulate pe grupuri mici despre "Regula de viata ",  masa rotunda cu tema ,,Ce faci cu libertatea ta ? " , cineforumul ,,Giuseppe Moscati, doctorul sarmanilor" si discutiile despre filmul vizionat, activitatile comune derulate alaturi de dinamicul sector copii , si dezbaterile , alaturi de sctorul Adulti , au contribuit la cunoasterea participantilor, la schimburi de idei despre realitatile existente in eparhii. Trebuie amintita si vizita la Catedrala Sf.Iosif , celebrarea liturghiei la Biserica Adormirea Maicii Domnului , urmate de vizitarea Muzeului National de Arta.

Detalii suplimentare

Niciun comentariu: