luni, aprilie 09, 2012

HRAMUL PAROHIEI BUNA VESTIRE

Spunem da vietii la Tg. Mures de Buna Vestire

Ca in fiecare an sarbatoarea Bunei Vestiri este motiv de bucurie pentru credinciosii parohiei nr.2 din Tg Mures pastorita de catre Pr.Protopop Fodor Dan Liviu.
In acest an sarbatoarea hramului parohiei s-a desfasurat pe o perioada de trei zile. Astfel incepand cu ziua de vineri 23.03.2012,ora 17 s-a desfasurat la Crucea de Lumina rugaciunea Calea Crucii o rugaciune mai speciala in acest an dedicata vietii,si aceasta pentru ca in acest an s-a desfasurat prima editie a Marsului Vietii in orasul nostru organizata de catre Protopopiatul Greco Catolic din Tg Mures avand alaturi Primaria Tg Mures si alte asociatii si fundatii pro life din oras atat catolice cat si de alte confesiuni. Devotiunea din acest an s-a oficiat pentru ispăşirea păcatelor făcute împotriva vieţii rugandu-l pe Bunul Dumnezeu ca atingandu-ne inimile sa alegem intodeauna viata nu moartea.
Manifestarea “Marsul Vietii” a inceput cu celebrarea Sfintei Liturghii sambata dimineata la ora 9.30 dupa care preotii impreuna cu credinciosii s-au indreptat spre P-ta Teatrului unde toti am putut spune “Da Vietii”. Pentru promovarea acestui mars Pr. Protopop a participat miercuri la conferinta de presa desfasurata in sala de protocol a Primariei Tg.Mures avand-o alaturi pe D-na Dr.Caterina Grif medic primar obstetrician cat si pe
D-na Cristina Bulbescu jurnalist , seara au fost invitati la emisiunea “Orizonturi Spirituale” al carei realizator este Adriana Moldovan,iar joi seara au participat la o emisiune in direct la Radio Tg Mures. In deschiderea manifestatiei a luat cuvantul Pr.Protopop Fodor Dan coordonatorul proiectului apoi au rostitt alocutiuni ceilalti reprezentanti ai diferitelor asociatii din oras, urmand apoi ca multimea prezenta sa plece intr-un mars pentru viata incojurand centrul orasului manifestatia incheindu-se cu vizionarea filmului documentar “In noi este viata,, la Cinematograful Arta.
Au participat peste 500 de persoane din care peste 150 de copii, care au purtat benere, pancarde si stegulete cu mesaje pentru viata, s-au impartit fluturasi trecatorilor cu mesaje pentru viata si importiva avortului.
Scopul evenimentului este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii. Scăderea natalităţii identificată ca factorul principal al crizei demografice va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită în primul rând prin restricţionarea-oprirea avorturilor.
Duminica dimineata s-au celebrat cele doua liturghii obisnuite fiecarei duminici de la ora 9,apoi de la 10.30 iar de la ora 17 s-a oficiat Paraclisul Maicii Domnului.La aceasta sarbatoare a fost prezent Pr.Vicar si Protopop de Aiud Paul Turcu care in cuvantul sau de invatatura ne-a vorbit despre harul lui Dumnezeu prezent in fiecare dintre noi facand legatura cu ziua sărbătorii si ajutăndu-ne să înţelegem că nu omul este cel care se înalţă la Dumnezeu, ci Dumnezeu e cel care coboară în sărăcia şi suferinţa noastră. Dumnezeu respectă libertatea, aşteptând răspunsul şi aportul nostru. Bunavestire este semnul împlinirii profeţiilor mesianice şi deci a profeţiei lui Isaia: “Iată Fecioara va zămisli şi va naşte un Fiu, iar numele lui va fi Emanuel, adică Dumnezeu este cu noi”. Sarbatoarea s-a incheiat cu o agapa frateasca la care au participat toti credinciosii.
Secretariatul protopopiatului Tg. Mures.

Niciun comentariu: