sâmbătă, decembrie 10, 2011

Noi şi lumea în care trăim



,,Suntem ceea ce facem în mod obişnuit"
(Aristotel)

Reuşim să facem binele în mod obişnuit, atunci când rezolvăm pozitiv ecuaţia celor 3 I :
*informare
*inspiraţie
*implicare

Altfel, am putea fi expuşi suferinţei. Aceasta apare frecvent atunci când trupul îmi este intr-un loc, dar gândurile îmi zboară aiurea.

Daţi importanţă timpului vostru !
Timpul este cel mai democratic element al acestei lumi . Toţi avem cîte 24 ore pe zi. Preţuiţi-l, daţi-i valoare, pentru că nu îl mai poţi întoarce.
Timpul merge mereu înainte,chiar dacă,uneori, nu suntem de acord. Nefiind de acord, nu faci altceva decât să îţi provoci suferinţă.

A te preocupa doar de propria persoană, adept al verbului A AVEA , te înstrăinează de comunitate, ducându-te spre EGOISM.

În schimb, preocupat de interesele comunitătţii, îmbrăţişând acţiunile lui A FI aici,prezent, şi dăruind din timpul tău altora, te îndreaptă spre IUBIRE. Ce altceva este iubirea decât o poartă deschisă spre exterior...

Mintea trebuie să fie aici, în realitate,în prezent !

Odată ce ai făcut o alegere,acceptă consecinţele acesteia. Nu poţi acuza pe nimeni pentru răspunsurile primite la faptele tale,alegerea ţi-a aparţinut în totalitate. Poţi alege BINELE sau răul, conştient fiind că orice ACŢIUNE aduce cu sine o Reacţiune.
Când mai mulţi îţi spun că nu e bine ce faci, ar fi bine să realizezi schimbări. Schimbările mici, dar dese, te vor apropia de BINELE dorit.

Nu uita:
*când dai într-un animal, acesta reacţionează să se apere,să te muşte
*cand dai într-un om obişnuit, ar putea să reacţioneze ca un animal
*când dai într-un om inteligent, loviturile asupra lui îl fac să îşi continue drumul, el cunoscându-şi deja CALEA

Ieri a fost ieri. Azi ai o nouă şansă.
Nu mai suferi, tu decizi când să primeşti IERTAREA.Sau să o oferi. Iubirea generează iertare...Iertând , iubeşti mai mult . Iubind, ierţi mai mult.

Răspunsul la faptele tale vine ca ecoul.
Dacă tu spui mediului ,,Eşti urât ", ecoul răspunde: ,,Eşti urât ! "
Dacă tu spui mediului ,,Eşti minunat ", răspunsul primit va fi ,, Eşti minunat ! "

Niciun comentariu: