duminică, august 08, 2010

Pelerinaj

Peste mai putin de o luna se va porni intr-o noua editie, a XI-a, a pelerinajului pe jos de la Simleu Silvaniei la Sighetu Marmatiei, 22 august -1 septembrie!
Ca orice pelerinaj este un moment de RUGACIUNE si JERTFA, dar pelerinajul la Sighet mai are ceva deosebit: CINSTIREA CELOR CE S-AU JERTFIT PENTRU CREDINTA LOR, UN MOMENT DE COMUNIUNE SI INCURAJARE PENTRU CREDINCIOSII DIN PAROHIILE INTALNITE, O PROVOCARE PENTRU TINE(RI)!
Cu fiecare an pelerinii au fost tot mai multi-ultima data peste o suta, mai buni si mai cuminti.
Pe traseu trecem prin parohia Badacin, satul lui Iuliu Maniu (ieri 25 iulie, a fost sfintita noua biserica), Bocsa, satul lui Simion Barnutiu (de mai putin de o luna s-a intrat in biserica noastra dupa 62 de ani! unde vom celebra Sfanta Liturghie luni 23 august). Tot pe 23 august trecem pe la Guruslau. Pe 24 august seara vom poposi la Cehu Silvaniei si la Basesti. Pe 26 august vom sosi la Baia Mare, iar pe 28 august la Sighet.
Duminica 29 august, sarbatoare: Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, pelerinii vor participa la Sfanta Liturghie celebrata de preotii insotitori in Memorialul din Sighet, ora 11, urmata de vizitarea Memorialului.
30 august, zi de reculegere spirituala, meditatie, spovezi, Sfanta Liturghie.
31 august incheierea anului bisericesc (cu plusuri si minusuri), bucuria de a intra intr-un an nou cu propuneri noi de a fi mai buni, mai sfinti! Toate intr-un cadru festiv de bucurie si dorinta de a fi mai buni: REVELIONUL BISERICII, marcat prin celebrarea Sfintei Liturghii.
1 septembrie, printre lacrimi si zambete si cu urarea ca: LA ANUL IAR! pelerini se intorc plini de culoare si parfum spre propiile parohii ... pentru a da mai departe ... din iubirea lui Cristos si a acelora care au sfintit pamantul Sighetului si nu numai!
Va asteptam cu drag. Sunt doar 165 de km!

Niciun comentariu: