duminică, martie 28, 2010

La multi ani, tineri

Sa va ajute Dumnezeu sa ramaneti pe calea ce v-a pregatit-o , pentru fiecare in parte !

* In ceea ce priveste grupul nostru, amintim evenimentele acestei saptamani : participarea la exercitiile spirituale sustinute in protopopiatul nostru ,Liturghia solemna de la Sarbatoarea Buneivestiri si adoratia euharistica din noaptea de 26 spre 27 martie.

In Duminica Floriilor, 28 martie, Papa va continua celebrarea Zilei Mondiale a Tineretului, care anul acesta se celebreaza la nivel diecezan.

"Evenimentul este structurat in doua parti. Prima aminteste cei 25 de ani ai ZMT, aceasta mare intalnire inventata de Papa Ioan Paul al II-lea", a declarat pr. Maurizio Mirilli, directorul departamentului, pentru agentia Zenit. "Ne vom aminti in special de prima ZMT, celebrata la Roma in 1985, cu care a debutat aceasta initiativa pentru tineri, cu Papa, in numele lui Isus. Apoi ne vom aminti momentele speciale ale ZMT 2000 din Tor Vergata (langa Roma) si ultima ZMT, care a avut loc la Sydney in anul 2008." Pr. Mirilli a continuat: "Vom avea marturiile a doi soti, el din Roma, ea din Valencia, care acum au 50 de ani si care s-au cunoscut in timpul primei ZMT. S-au casatorit doi ani mai tarziu, iar acum au cinci copii; cei mai mari vor lua parte la intalnirea mondiala de la anul, din Madrid. Apoi va fi randul actritei Beatrice Fazi, care dupa ZMT din Tor Vergata si-a inceput drumul de credinta si de convertire. A treia marturie va fi a unui seminarist, Davide Martini, care va fi hirotonit intru preotie anul viitor." Marturiile vor fi alternate cu muzica.

"A doua parte a evenimentului o va constitui intalnirea cu Papa, care va sosi la 8.20PM, si va sta cu tinerii pana in jurul orei 9.30PM", a mai spus pr. Mirilli. "Papa Benedict, care pentru prima oara a acceptat sa se intalneasca cu tinerii la o ora asa inaintata, va raspunde spontan intrebarilor a trei tineri, care il vor intreba legat de tema ZMT din acest an: Invatatorule, ce trebuie sa fac sa dobandesc viata vesnica." Initiativa are un dublu scop: "Pe de o parte intalnirea cu Papa, pentru a asculta ce are de spus tinerilor de astazi pe probleme care sunt aproape de inimile lor. Vor fi cuvinte de speranta. Al doilea este rememorarea celor 25 de ani de ZMT, pentru a intelege semnificatia evenimentului, pentru a vedea daca trebuie continuat si care ii sunt roadele." Crucea ZMT va fi prezenta la festivitati. Va fi adusa in procesiune de 20 de studenti si de cinci militari. In piata vor arde peste 30.000 de torte.

O delegatie spaniola va reprezenta tara gazda a urmatoarei Zile Mondiale a Tineretului, programata pentru august 2011 la Madrid. Vor veni si delegatii din cele cinci continente, convocate de Consiliul Pontifical pentru Laici. Se asteapta si participarea primarului Romei, precum si a numerosi Episcopi si Cardinali.

Niciun comentariu: