vineri, mai 29, 2009

LEGAMANTUL CASATORIEI

Vineri 29.05.2009 la implinirea a zece ani de la casatoria a doi tineri care au facut parte din primul grup de tineri la momentul numirii mele ca preot in Tg Mures(1996),am participat la innoirea legamintelor casatoriei, impreuna cu noua generatie de tineri si copii.Acesti tineri ne-au oferit in decursul celor zece ani de casnicie un frumos exemplu de traire a credintei in familie.

LEGĂMÂNTUL CĂSĂTORIEI

Legământul căsătoriei este legătura care se face întâi cu Dumnezeu şi apoi cu partenerul. Este un parteneriat divino-uman.

Familia ideală este formată dintr-un bărbat şi o femeie credincioşi lui Dumnezeu, uniţi pe viaţă prin legământ, din dragoste şi în voia lui Dumnezeu, care împlinesc bucuroşi rolul şi scopul lui Dumnezeu pentru ei.

Omul este invitat să se asemene cu Creatorul său, atât în relaţii sănătoase, pe care să le aibă în cadrul familiei, cât şi prin seriozitatea relaţiilor, încheiate pe bază de legământ. A încheia un legământ nu este un act de slăbiciune, ci de demnitate. Persoana care încheie un legământ arată că ia în serios cuvântul dat, (deci persoana lui), ia în serios persoana celuilalt, şi cel mai important, Îl ia în serios pe Dumnezeu.Legământul căsătoriei nu se încheie între două persoane , aşa încât ele să decidă cât timp îşi respectă cuvântul dat.Dumnezeu urăşte ruperea unui asemenea legământ. El nu acceptă întreruperea lui, decât la moartea unei părţi. Tocmai de aceea, o recăsătorie încheiată cât timp un legământ conjugal este încă valabil se numeşte preacurvară. Dumnezeu acceptă în triunghi o altă persoană numai dacă cea înlocuită a murit.Frumuseţea legământului constă în faptul că, dacă doi soţi doresc să ţină legământul, au partener pe Dumnezeu cu resursele Lui inepuizabile. Totul depinde de relaţia lor cu Dumnezeu şi cu partenerul. Dacă partenerii sunt în Legământul cel Nou cu Dumnezeu, prin jertfa Domnului Isus, au toate şansele să fie fericiţi în legământul căsătoriei.Astfel, legământul căsătoriei nu este o piedică pentru soţi, nici o limitare a libertăţilor, nici o lege care îi ţine împreună în ciuda voinţei lor, ci cadrul în care operează puterea lui Dumnezeu în familia lor.

Niciun comentariu: