duminică, martie 25, 2007

9-11 Martie 2007, Oradea



Cine nu a văzut Oradea încă, neapărat să o includă pe traseul viitoarelor călătorii personale. O oază de civilizaţie şi linişte ce respiră parcă aerul interbelic, în apropierea hotarelor vremelnice către lumea Occidentală.

Aici,între 9 şi 11 martie, s-a desfăşurat Cursul de formare ,,Proiectul formativ în misiunea Acţiunii Catolice ". Organizatorii au încercat să ia pulsul organizaţiilor membre din teritoriu,încercându-se creionarea unui proiect la nivel naţional care să cuprindă activităţi pentru copii, tineri şi adulţi.



Programul acestor zile a fost dens, cuprinzând, pe lângă momentele formative, şi clipe de intense trăiri spirituale: liturghii,adoraţie şi Calea Crucii.



Am putea înţelege ce este Acţiunea CAtolică, parcurgând rândurile următoare:
,,Biserica are nevoie de Acţiunea Catolică, pentru că are nevoie de laici gata să-şi dedice existenţa apostolatului şi să stabilească, mai ales cu comunitatea diecezană, o legătură care să dea profunzime vieţii lor şi drumului lor spiritual. Are nevoie de laici, a căror experienţă să manifeste în mod concret şi cotidian măreţia şi bucuria unei vieţi creştine; laici care să vadă în Botez rădăcina demnităţii lor, în comunitatea creştină familia cu care să îşi împărtăşească credinţa, iar în Păstor tatăl care îndrumă şi susţine drumul fraţilor; laici care nu reduc credinţa la fapte private şi nu ezită să poarte sămânţa Evangheliei în relaţiile umane, în instituţii, în teritoriile şi în noile locuri ale globalizării, pentru a construi o civilizaţie a iubirii."
Din discursul Servului lui Dumnezeu Papa Ioan Paul al II
adresat Acţiunii Catolice, aprilie 2002



Membri fondatori ai Acţiunii Catolice din România :

Acţinea Catolică “Sf. Iosif”, Dieceza de Iaşi

Asociaţia Generală a Românilor Uniti - AGRU

Asociaţia Tineretului Român Unit- ASTRU Blaj

Asociaţia Tineretului Român Unit- ASTRU Cluj

Asociaţia Tineretului Român Unit- ASTRU Oradea

Niciun comentariu: